55+ CIRCUIT TRAINING


55+ Circuit Training" is een effectieve trainingsmethode die speciaal is ontworpen voor volwassenen van 55 jaar en ouder. Het is gericht op het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en balans, met aandacht voor de specifieke behoeften van oudere volwassenen. Hier is een beschrijving van wat je kunt verwachten in een 55+ Circuit Training:

1. Krachttraining: De training omvat krachtoefeningen met behulp van lichte gewichten, weerstandsbanden of lichaamsgewichtoefeningen. Deze oefeningen zijn bedoeld om spierkracht op te bouwen en het behoud van spiermassa te ondersteunen, wat vooral belangrijk is naarmate we ouder worden.

2. Cardiovasculaire oefeningen: Deze omvatten activiteiten zoals wandelen, lichte joggen, fietsen of andere oefeningen die de hartslag verhogen. Cardio helpt bij het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het behouden van een gezond hart.

3. Balans- en flexibiliteitsoefeningen: Omdat balans en flexibiliteit belangrijk zijn om valpartijen te voorkomen en dagelijkse activiteiten gemakkelijker te maken, omvat een 55+ Circuit Training vaak oefeningen om de balans en flexibiliteit te verbeteren.

4. Circuit-opzet: Deelnemers voltooien een reeks stations, elk gewijd aan een ander type oefening (kracht, cardio, balans, etc.). Ze doorlopen deze stations in een gestructureerde volgorde en voeren elke oefening gedurende een bepaalde tijd of een aantal herhalingen uit voordat ze naar het volgende station gaan.

5. Groepsomgeving: 55+ Circuit Training wordt vaak in een groepsomgeving gegeven, wat een sociale component toevoegt en de motivatie verhoogt.

6. Aanpassing aan individuele behoeften: Een kwalitatieve instructeur past de oefeningen aan op basis van de individuele behoeften en mogelijkheden van de deelnemers.

Wanneer

Ma 10.15 - 11.15

Wo 10.30 - 11.30